
(1) Temalarda verilen metinler/diyaloglar İslami ilimlere ait klasik/güncel kaynaklardan (tefsir, hadis, siyer, kelam gibi) öğrenci düzeyi göz önünde tutularak oluşturulur.
(1) Temalarda verilen metinler/diyaloglar İslami ilimlere ait klasik/güncel kaynaklardan (tefsir, hadis, siyer, kelam gibi) öğrenci düzeyi göz önünde tutularak oluşturulur.
1. Siyer dersi; Peygamberimizin şahsı ve nübüvveti ile ilgili Kur’an-ı Kerim’in verdiği bilgiler çerçevesinde, temel kaynaklar referans alınarak ve tarih biliminin yöntemleri ışığında işlenmelidir.
1. Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretim Programı; öğrencilerin, İslam dininin özünü oluşturan iman, ibadet ve ahlak konularını bütüncül bir bakış açısıyla kavramaları esasına dayanmaktadır. Konu ve kazanımlar verilirken bu ilkeye dikkat edilmelidir.
1. Hitabet ve Mesleki Uygulama Dersi Öğretim Programında yer alan ve ezberlenmesi istenen dualara yönelik etkinlikler yapılmalı; ayrıca lafız ve anlam bütünlüğü göz önünde bulundurularak öğrencilerin duaların anlamlarını da kavramaları sağlanmalıdır.
1. Kelam dersinde konu ve kazanımlar; öğrencilerin İslam’ın inanç esaslarını bir bütün olarak içselleştirmelerine ve tevhid merkezli bir bakış açısı geliştirmelerine yönelik etkinliklerle desteklenmelidir.
1. Akaid dersinde konu ve kazanımlar; öğrencilerin İslam’ın inanç esaslarını bir bütün olarak içselleştirmeleri ile Kur’an ve sünnet merkezli bir bakış açısı geliştirmelerine yönelik etkinliklerle desteklenmelidir.
1. Hadis Dersi Öğretim Programı, öğrencilerin hadis ve sünneti bütüncül bir bakış açısıyla görmeleri ve öğrenmeleri esasına dayanmaktadır. Bu çerçevede konular işlenirken bu bakış açısı göz önünde bulundurulmalıdır.
1. Dinler Tarihi dersinde konu ve kazanımlar; öğrencilerin fenomolojik (olgusal) yaklaşımla dinleri genel özellikleri ile tanımalarını, diğer dinlerle ilgili temel bilgileri öğrenmelerini destekleyecek etkinliklerle işlenmelidir.
1. Tefsir dersinde konu ve kazanımlar; öğrencilerin Kur’an’ı bütüncül olarak kavramalarına ve Kur’an merkezli bir bakış açısı geliştirmelerine yönelik etkinliklerle desteklenmelidir.
1. Fıkıh Dersi Öğretim Programı, öğrencilerin fıkhî mirasımızı bütüncül bir bakış açısıyla görmeleri ve öğrenmeleri esasına dayanmaktadır. Konu ve kazanımlar işlenirken bu esas göz önünde bulundurulmalıdır.