9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Kur’an’dan Mesajlar: Hucurât Suresi 13. Ayet

Önizleme

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Kur’an’dan Mesajlar: Hucurât Suresi 13. Ayet

Açıklama

5.Ünite : Gönül Coğrafyamız

3.Bölüm : Kur’an’dan Mesajlar: Hucurât Suresi 13. Ayet


Kur’an-ı Kerim’de, İslam dininin en temel özelliklerinden olan insanlar arasındaki eşitlik ilkesinin vurgulandığı ve ahlaki değere sahip olmanın önemli olduğunun bildirildiği ayetlerden biri de Hucurât suresinin 13. ayetidir. Ayette şöyle buyrulur: ‘Ey insanlar! Şüphe yok ki biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en şerefli olanınız, takvaca en ileri olanınızdır. Şüphesiz Allah herşeyi bilendir, hakkıyla haberdâr olandır.’

Hucurât, Kur’an-ı Kerim’in kırk dokuzuncu suresidir. Medine’de inmiştir. On sekiz ayettir. Adını, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) evinin odalarından bahseden ve ‘odalar’ anlamına gelen dördüncü ayetteki ‘hucurât’ kelimesinden alır.

Surenin başlıca konuları şunlardır: Müslümanların Allah’a (c.c.) ve Hz. Peygamber’e (s.a.v.) karşı riayet etmeleri gereken edep, kendi aralarında ve başkalarıyla ilişkilerinde takınmaları gereken ahlaki tavırla ilgili tavsiyeler, müminler arasında çıkacak anlaşmazlıkların çözümü, insanların kök birliği ve eşitliği, üstünlüğün fırsat eşitliği içinde yapılacak yarışla elde edileceği, iman ve İslam kavramlarıyla ilgili açıklamalar.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

Reklam

İlgili Konular