Lise İşletme - Araştırma Geliştirme ( Ar-Ge ) - Konu Özeti - pdf

Önizleme

Lise İşletme - Araştırma Geliştirme ( Ar-Ge ) - Konu Özeti - pdf

Açıklama

5.Ünite : İşletmelerin Fonksiyonları

6.Konu : Araştırma Geliştirme ( Ar-Ge )


6.1. Araştırma Geliştirmenin (AR-GE) Önemi
Araştırma ve Geliştirme kelimeleri AR-GE şeklinde kısaltılarak işletmelerin yapmış oldukları çalışmaları ifade eder. Bu işletme fonksiyonu bilimsel ve teorik düzeydeki araştırmaları içerir. İşletmeler, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek bu gelişmeleri mal ve hizmet üretimine uygulayıp işletmenin devamlılığını hedefler. AR-GE, bilimsel ve teknik bilgi birikimini artırmak amacıyla sistematik bir temele dayalı olarak yürütülen, yaratıcı çaba ve bu bilgi birikiminin yeni uygulamalarda kullanımıdır.

Rekabet hâlindeki işletmeler için yeni fikirler, yeni ürünler, yenilikçi düşünce ve görüşler, teknolojileri geliştirme ve bu teknolojilere sahip olma son derece önemlidir. Bir işletmenin yeni bir ürün veya yeni bir teknoloji geliştirerek üretim maliyetlerini düşürmesi bu işletmeye pazarın önemli bir payını kazandırabilir.

Günümüzde işletmeler, AR-GE’nin önemini bildikleri için AR-GE harcamalarına bütçelerinden büyük paylar ayırma gayretindedir. Geliştirilen yeni ürün ve teknolojiler, işletmelere daha büyük miktarlarda para kazandırdığı için AR-GE çalışmalarına önem verilir.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

Reklam

İlgili Konular