11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Kur’an’dan Mesajlar: En’âm Suresi 59. Ayet ve Lokmân Suresi 27. Ayet

Önizleme

11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Kur’an’dan Mesajlar: En’âm Suresi 59. Ayet ve Lokmân Suresi 27. Ayet

Açıklama

4.Ünite : İnançla İlgili Meseleler

3.Bölüm : Kur’an’dan Mesajlar: En’âm Suresi 59. Ayet ve Lokmân Suresi 27. Ayet


Allah’ın (c.c.) isim ve sıfatları ile bunların mahiyetinin ne olduğunu öğrendiğimiz en temel kaynak Kur’an-ı Kerim’dir. Allah’ın (c.c.) isim ve sıfatları ile ilgili bilgilerin verildiği ayetlerden biri En’âm suresi 59. ayet, diğeri ise Lokmân suresi 27. ayettir.

En’âm suresi 59. ayette şöyle buyrulur:

‘Gaybın anahtarları Allah’ın yanındadır; onları ondan başkası bilmez. O, karada ve denizde ne varsa bilir; onun ilmi dışında bir yaprak bile düşmez. O, yerin karanlıkları içindeki tek bir taneyi dahi bilir. Yaş ve kuru ne varsa hepsi apaçık bir kitaptadır.’

En’âm, Kur’an-ı Kerim’in altıncı suresidir. 165 ayettir. Mekke’de inmiştir. Adını surenin 136, 138, 139 ve 142. ayetlerinde geçen evcil hayvanlar, yabani hayvanlar ve bazı binek hayvanları için kullanılan ‘neame’ kelimesinin çoğulu olan ‘en’âm’ kelimesinden almıştır. Bu ayetlerde, Arapların hayvanlarla ilgili bazı uygulama ve anlayışları anlatıldığı için sureye bu isim verilmiştir. Surenin başlıca konuları şunlardır: Tevhit, Allah’ın (c.c.) ilim, irade, kudret, adalet gibi sıfatları, peygamberlik, vahiy, ahlaki erdemler, yeniden dirilme vb.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

Reklam

İlgili Konular