Okula yeni başlamış çocuklar için okulda geçirecekleri zamanın ne kadar olduğunu ve bu süre zarfında ne tür aktiviteler yapacaklarını anlamaları çok kıymetlidir. Bu anlama süreci, öğrencilerin endişelerini hafifletebilir. Bu bağlamda, bir görsel hatırlatıcı yöntemi aşağıda sunulmuştur. Bu yöntem, uyum süreci boyunca her gün kullanılabilir.

Pazartesi günü yapılacak olan resim, oyun ve şarkı etkinliklerini temsil eden görsel kartlar oluşturun. Çocuklar sınıfa geldiğinde,

Bugün öğlene kadar buradayız. Ve sırayla;

Resim yapacağız -bu kartı tahtaya asın-
Oyun oynayacağız -bu kartı tahtaya asın-
Şarkı söyleyeceğiz -bu kartı tahtaya asın-

Şimdi resim yapma zamanı! diyerek günün ilk aktivitesine başlayın. Bir etkinlik tamamlandığında, o etkinliği temsil eden kartı tahtadan kaldırın. Tüm kartlar asılıp kaldırıldığında, çocuklara saati göstererek, 'Tüm etkinliklerimiz tamamlandı, artık evimize dönebiliriz.' şeklinde bilgilendirme yapabilirsiniz.

Teneffüslerin ise, oynamak, tuvalet ihtiyacını gidermek, burun silmek, su içmek ya da bir şeyler yemek gibi temel ihtiyaçları karşılama amacıyla olduğunu belirtin. Teneffüsün zil sesiyle başladığını ve aynı şekilde zil sesiyle bittiğini (zil sesi dinleme aktivitesi ile) çocuklara açıklayın.

Teneffüslerde sınıflarını daha kolay bulmaları için ya da teneffüs için çıkarken öğretmen, okul zilinin sesiyle birlikte şu şarkıyı söyleyebilir:
'Zil çaldı, 1-A benimle burada!' (sınıfa giriş için)
'Zil çaldı, herkes kendi oyununa!' (sınıftan çıkış için)

Bu sözler, tanınmış bir melodiyi takip ederek ya da zil sesiyle eş zamanlı olarak söylenebilir.