Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Yaz Tatili ve 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetleri' adlı yazıyı imzalayarak Türkiye'nin tüm illerine gönderdi. Bakan Özer, açıklamasında bu sene 6 Şubat'ta meydana gelen ve tüm ülkeyi sarsan deprem felaketi nedeniyle önceliğin afet bölgelerine verileceğini belirtti.

Bakan, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından bölgedeki okullarda eğitime kademeli olarak başlanıldığını hatırlatarak, bu süreçte yaşanan öğrenme kayıplarını gidermek amacıyla olağanüstü durumlar için alınması gereken tedbirlerin uygulanacağını ifade etti.

Özer, 2022-2023 eğitim yılının 16 Haziran'da sona ereceğini belirterek, öncelikli olarak afet bölgelerindeki 11 ilde 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında yaz okullarında öğrenme kayıplarını gidermek için destekleme ve yetiştirme kursları düzenleneceğini söyledi. Bu kurslar 2. sınıftan 12. sınıfa kadar düzenlenecek olup, öğrenci ve öğretmenlerin istedikleri il veya ilçelerdeki okul ve kurumlarda katılma şansı sağlanacaktır.

Bakan Özer, yaz tatili dönemi ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek, 3 Temmuz-1 Eylül 2023 tarihleri arasında ülke genelinde İngilizce ve matematik derslerine dayalı çerçeve programları kapsayan yaz okullarının açılacağını açıkladı. Ayrıca, 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için destekleme ve yetiştirme kursları düzenlenecektir.

Bilim ve sanat merkezlerinde, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilerin katılacağı atölye programlarıyla yaz okullarının açılacağını ifade eden Özer, halk eğitimi merkezlerinin de çeşitli kurslar düzenleyeceğini ve hem öğrencilere hem de yetişkinlere hizmet sunulacağını belirtti.

Bakan Özer, afet bölgelerinde uygun koşullara sahip okulların ve ülke genelindeki diğer eğitim kurumlarının öğrencilere açık olacağını, okul öncesi eğitim çağındaki tüm öğrencilere yönelik yaz eğitimlerinin başlatılacağını ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için yaygın eğitim kurslarının açılacağını söyledi. Böylece, kurs faaliyetlerinden özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin de yararlanması sağlanacaktır.

Ayrıca, Bakan Özer, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında afet bölgesinde bulunan 11 ilde, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde yaşanan öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla Bakanlık tarafından hazırlanacak programların, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk 4 haftasında uygulanacağını belirtti. Bu süre zarfında okullarda gerçekleştirilecek eğitim-öğretim faaliyetlerinde öğrencilerin öğrenme kayıpları belirlenecek ve destekleme, yetiştirme kursları ile ilkokullarda düzenlenecek yetiştirme programları sayesinde bu kayıpların giderilmesi amaçlanacaktır.