Milli Eğitim Bakanlığı personeli için 'Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Yönetmeliği' çerçevesinde gerçekleştirilecek sınav takvimi duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konu hakkında yaptığı açıklamada, 22 Mayıs'ta meb.gov.tr adresinde yayınlanacak sınav uygulama duyurusu ile görevde yükselme sınav sürecinin başlayacağını ifade etti.

Özer, sınavın uygulama takvimi hakkında şunları belirtti: 'Yazılı sınav için online başvuru ve onay süreci 29 Mayıs - 7 Haziran arasında gerçekleştirilecek. Onay süreci, başvuruların son günü olan 7 Haziran saat 18.00'de sona erecek. Görevde yükselme yazılı sınavına katılacak adaylar, 9 Haziran'da meb.gov.tr adresinde duyurulacak. Sınav giriş belgeleri 26 Haziran'da yayımlanacak, sınav 9 Temmuz'da yapılacak ve sonuçlar 4 Ağustos'ta açıklanacak.'

Bakan Özer, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için belirlenen kontenjanlar hakkında da bilgi verdi: 'Şube müdürlüğü kadrosu için 400, şeflik için 2 bin, memurluk için 3 bin ve saymanlık için 57 kontenjan ayırdık. Bu süreçte görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvuracak tüm Bakanlık personeline başarılar dilerim.' şeklinde konuştu.

Kaynak: MEB