Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Defterim Serisi

Öğrencilerin derslerindeki başarılarını yükseltmek ve onlara akademik destek sağlamak amacıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 'Defterim' adlı eğitim materyallerini geliştirdi. Bu kaynaklar, üniversiteye giriş sınavlarında karşılaşılan tüm dersler için bir dizi yardımcı araç olarak tasarlanmıştır. 'Defterim' serisi, okulda öğrenilen bilgilerin tekrar edilmesi, çeşitli etkinlikler ve örnek sorularla güçlendirilmesi amacıyla oluşturulmuştur.

Bu materyaller, öğrencilere 'Düşün, Öğren, Uygula' ilkeleri doğrultusunda, okulda edindikleri bilgileri kalıcılaştırma olanağı sağlar. 'Defterim' serisi, çeşitli ölçme ve değerlendirme yöntemleri, üst düzey bilişsel becerileri hedefleyen sorular ve ÖSYM sınavlarında sorulmuş örnek soruların çözümleri ile öğrencilerin farklı soru türleriyle tanışmasını ve sınav streslerini hafifletmeyi hedeflemektedir.

Her ders için oluşturulan bu materyaller, öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği hatırlatıcı bilgiler, açık uçlu sorular, bulmacalar, çoktan seçmeli sorular, yapılandırılmış gridler, doğru/yanlış soruları gibi çeşitli türlerde yüzlerce soru ve çözüm içermektedir.

Bu kaynaklar aynı zamanda bir 'Akıllı Defter' olarak düşünülmüş ve öğrencilerin görsel algılarını da geliştirmeyi hedeflemektedir. 'Defterim 9' dokuzuncu sınıf öğrencileri için Türk dili ve edebiyatı, matematik, tarih, coğrafya, fizik, kimya ve biyoloji derslerini kapsamaktadır.

10, 11 ve 12. sınıflar için de 'Defterim' serisi üzerinde çalışılmakta ve yakın gelecekte bu sınıflar için de materyaller öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanımına sunulacak.

'Defterim' Serisini indirmek için lütfen buraya tıklayın.