Powerpoint Sahne Arkası Görünümüne Genel Bir Bakış


PowerPoint, kullanıcı dostu ve sezgisel bir arayüz sunar. Ancak, bazı özelliklerin keşfedilmesi zor olabilir çünkü bunlar genellikle açılır menülerde veya iletişim kutularında gizlenir. Neyse ki, sahne arkası görünümü bu türden bir özellik değildir. Sahne arkası görünümü, PowerPoint sunum dosyalarınızı yönetmek için sıklıkla kullanılan özellikler sunar. Bu görünüm ayrıca dosyaları ve dosyalar hakkındaki bilgileri yönetmek için de kullanılır. Örneğin, dosyaları oluşturmak ve kaydetmek, gizli metaverileri veya kişisel bilgileri aramak, slaytları yazdırmak ve dosya seçeneklerini ayarlamak gibi işlemler sahne arkası görünümünde gerçekleştirilir.

PowerPointte Sahne Arkası Görünümü

Şekil 1: PowerPointte Sahne Arkası Görünümü

Powerpoint Sahne Arkası Görünümüne Erişim


Sahne arkası görünümüne erişim, PowerPointin şeritinin en solunda yer alan 'Dosya' sekmesinden sağlanır. Dosya sekmesine tıkladığınızda, sahne arkası görünümünün sol tarafında bir menü açılır.

PowerPointte Sahne Arkası Görünümüne Erişim

Şekil 2: PowerPointte Sahne Arkası Görünümüne Erişim

Powerpoint Sahne Arkası Görünümündeki Seçenekler


Sahne arkası görünümü açıldığında, sol tarafta on bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneklerin her biri ayrı sekmeleri açar. PowerPointi başlattığınızda veya PowerPoint açıkken herhangi bir sunu açık değilse, sahne arkası görünümünde 'Aç' sekmesini görürsünüz. Zaten bir sunu açıksa, 'Aç' sekmesi yerine 'Bilgi' sekmesini görürsünüz. İşte tüm on bir sekmenin bilgileri:

Bilgi
Yeni

Kaydet
Farklı Kaydet
Yazdır
Paylaş
Dışa Aktar
Kapat
Hesap
Seçenekler

Not: Powerpointinize farklı eklentiler kurmuşsanız buradaki 11 seçeneğin sayısı artacaktır. Örneğin pdf eklentisi kuruluysa 'PDF olarak kaydet' seçeneği de eklenecektir.

PowerPointte Sahne Arkası Görünümündeki Seçenekler

Şekil 3: PowerPointte Sahne Arkası Görünümündeki Seçenekler

Not: Bu sahne arkası görünümündeki seçenekleri başka makalelerde tek tek inceleyeceğiz.



Video: Powerpointte Sahne Arkası Görünümü

Powerpoint Sürüm: 2016

Eğitimci Yazar: Muhammet BOZKURT