Powerpoint Dinleyici Notu Görünümüne Genel Bakış


PowerPoint'in Asıl Dinleyici Notu Görünümü, sunumunuzun not sayfalarının düzenini ve görünümünü belirlemenize olanak sağlar. Bu görünüm, sunumunuzun yazdırılmış kopyalarında nasıl görüneceğini belirlemenize yardımcı olur. Bu özellik, sunumunuzun profesyonel bir görünüm kazanmasını sağlar ve dinleyicilerinize sunumunuzun yazılı bir kopyasını sağlamanızı kolaylaştırır.

Asıl Dinleyici Görünümünde çıktılarınızın nasıl görüneceğini belirleyebilirsiniz. Örneğin bir çıktı sayfasında kaç slaytınızın bulunabileceğini (en fazla 9 slayt), üst ve alt bilgisinin görünüp görünmeyeceğini, arka planını, çıktınızın yatay mı dikey mi olacağını, slayt boyutunu (4:3 veya 16:9) gibi seçenekleri seçerek sununuzu yazdırabilirsiniz.

Powerpoint Asıl Dinleyici Notu Görünümü

Şekil 1: Powerpoint Asıl Dinleyici Notu Görünümü

Powerpoint Dinleyici Notları Görünümü Nasıl Kullanılır?


Asıl Dinleyici Notu görünümüne erişmek için şu seçeneklerden birini seçebilirsiniz:

1. Powerpoint Şeritte Görünüm sekmesine tıklayın ve Asıl Dinleyici Notu bölümünü seçin.

Powerpoint Asıl Dinleyici Notu Görünümünü Seçme

Şekil 2: Powerpoint Asıl Dinleyici Notu Görünümünü Seçme

2. Durum Çubuğundaki 'Slayt Sıralayıcı' görünümü düğmesini Shift tuşunu basılı tutarak tıklatın. Her iki seçenek de sizi Asıl Dinleyici Notu görünümüne götürür.

Powerpoint Asıl Dinleyici Notu Görünümünü Seçme 2

Şekil 3: Powerpoint Asıl Dinleyici Notu Görünümünü Seçme 2

Bu görünümde Tarih (ve Saat) ve Slayt Numaraları için kullanılan yer tutucular gibi Üst Bilgi ve Alt Bilgi yer tutucularını da biçimlendirebilir ve yeniden konumlandırabilirsiniz. Ayrıca resim (tüm basılı bildirilerinize bir logo da ekleyebilirsiniz) veya istediğiniz nesneler de ekleyebilirsiniz.

Şeritteki Asıl Dinleyici Not Notu sekmesi, her bir dinleyici notu sayfasına yazdırmak istediğiniz slayt sayısı için birkaç düzen seçeneği sunar. Bu sekmede 'Sayfa Yapısı' grubunu bulun ve ardından Sayfa Başına Slayt Sayısı adlı seçeneğe tıklayın. Bu, aşağıdaki Şekil 4'te görebileceğiniz gibi bir açılır galeri açar.

* Buradan çıktı sayfası başına slayt sayısını seçebilirsiniz. Seçenekler, sayfa başına 1, 2, 3, 4, 6 ve 9 slayt içerir.
* İki slayt kullanmayı seçerseniz, dinleyici notunuz her dinleyici notu sayfasında iki büyük slayt içerecektir.
* Benzer şekilde, 6 slayt seçeneğini belirlerseniz, her dinleyici notu sayfasında altı küçük slayt ön izlemesi elde edersiniz.
* 1, 2, 3, 4, 6 veya 9 slayt için eklediğiniz bu tek tek slayt yer tutucuları yeniden konumlandırılamaz veya yeniden boyutlandırılamaz. Ancak düzen seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz. Bu nedenle, daha büyük slayt önizlemeleri istiyorsanız, dinleyici notu sayfası başına 1 veya 2 slayt kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Sayfa Başına Slayt Sayısı

Şekil 4: Sayfa Başına Slayt Sayısı

Asıl Dinleyici Notu Görünümünden çıkmak için yine bu sekme içindeyken en sağda bulunan Asıl Görünümü Kapat seçeneğinden ya da powerpoint görünüm sekmesinden Normal görünüme tıklanarak da çıkılabilir.



Video: Powerpoint Asıl Dinleyici Notu Görünümü

Powerpoint Sürüm: 2016

Eğitimci Yazar: Muhammet BOZKURT

PowerPointin Tüm Sunu Görünümleri İçin Yazdığımız Makalelere alttaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Powerpoint Sunu Görünümleri

1. Normal Görünüm

2. Slayt Sıralayıcısı Görünümü

3. Anahat Görünümü

4. Notlar Sayfası Görünümü

5. Okuma Görünümü

6. Slayt Gösterisi Görünümü

7. Sunucu Görünümü


Powerpoint Asıl Görünümler

1. Asıl Slayt Görünüm

2. Asıl Dinleyici Notu Görünümü

3. Asıl Notlar Görünümü