Bugünkü dünyada hiçbir şeyin gerçekten ücretsiz olmadığının farkındayız ve yine de sürekli olarak ücretsiz şeyler arıyoruz. Belki 'hiçbir şey ücretsiz değil' dediğimizde kısmen yanıldık, çünkü PowerPoint ve Microsoft Office'ın ücretsiz veya en azından daha ucuz bir kopyasını edinebilirsiniz. Ücretsiz veya ucuz dediğimizde, kaçak kopyaları kastetmiyoruz, ancak gerçek, orijinal yazılımlardan bahsediyoruz. İşte Microsoft Office'ın ücretsiz veya daha ucuz bir kopyasını elde etmek için bazı seçenekler:

Microsoft Office'ın Deneme Kopyasını Edinin

Bu deneme sürümünü neredeyse tam bir kopya gibi 30 gün boyunca yükleyebilir ve çalıştırabilirsiniz. Eğer bir ay gibi kısa bir süre içinde tamamlanacak bir projede çalışıyorsanız, bu harika bir seçenek olabilir. Elbette, bu ücretsiz denemenin arkasındaki amaç bu değil. Microsoft, deneme süresi bittiğinde ürünü beğeneceğinizi ve lisanslı bir kopya satın alacağınızı haklı olarak varsayar. Deneme kopyaları, Microsoft Office'in Windows ve Mac sürümleri için mevcuttur (Microsoft 365 denemesinin bir parçası olarak). 30 günlük denemeyi indirmeden önce kredi kartı bilgilerinizi vermeniz isteneceğini ve denemeniz bittiğinde bir yıl için ücretlendirileceğinizi unutmayın. Eğer şimdilik ödeme yapmak istemiyorsanız, 30 gününüz bitmeden önce Microsoft 365 aboneliğinizi iptal ettiğinizden emin olun.

Microsoft Office (Microsoft 365'in Bileşeni) 30 Günlük Deneme

Microsoft Office (Microsoft 365

Web için Microsoft Office'i keşfedin

Microsoft, Microsoft hesabı olan herkese PowerPoint'in web tabanlı bir sürümü olan Web için PowerPoint'in ücretsiz bir kopyasını sağlar. Word, Excel, Outlook ve OneNote için benzer web sürümleri mevcuttur. Hotmail, Live, Passport veya Xbox hesabınız varsa, zaten bir Microsoft hesabınız var demektir. OneDrive sitesine giderek ve PowerPoint'in ve diğer Microsoft programlarının bu ücretsiz web sürümünü kullanabilirsiniz. Bu web sürümlerinin yetenekleri, tam masaüstü muadillerine göre oldukça sınırlıdır, ancak çoğu insan için iyi çalışırlar. Yine de bir uyarı, her zaman çevrimiçi olarak bağlı olmanız gerekmektedir.

PowerPoint ve Web için diğer tüm Office programları, masaüstü sürümüne sahip olsanız bile kullanmak isteyebileceğiniz bazı ek özelliklere sahiptir. Aynı dosyayı birden fazla kişinin aynı anda düzenleyebilmesi için bir sunuma, belgeye veya hesap tablosuna işbirliği yapmanızı sağlar. Ayrıca, OneDrive gömme seçeneklerini kullanarak PowerPoint sunumlarınızı herhangi bir web sitesine yerleştirebilirsiniz. Ayrıca, PowerPoint slaytlarınızı Facebook, LinkedIn ve Twitter gibi sosyal sitelerde paylaşabilirsiniz.

En iyi yanı, Web için Microsoft Office, masaüstü sürümle aynı dosya formatlarını kullanır. Yani, aynı sunumlar, belgeler ve hesap tabloları her iki platformda da düzenlenebilir.

Ev ve Öğrenci Sürümlerini Düşünün

Microsoft, Office'i normal sürümden daha ucuza Ev ve Öğrenci sürümünü sağlar. Oldukça sık olarak, bu sürümün bir kopyasını yaklaşık 150 $ karşılığında alabilirsiniz. Lisans, bir bilgisayarda kuruluma izin verir. Microsoft, Ev ve Öğrenci sürümünün kullanımını ticari olmayan etkinliklerle sınırlandırır. Microsoft'a göre, Ev ve Öğrenci sürümü 'okullar veya akademik kurumlar veya herhangi bir devlet kuruluşu tarafından ticari, kar amacı gütmeyen veya gelir getirici faaliyetler için kullanılamaz.'

Microsoft Office Ev ve Öğrenci Sürümü Satın Al

Eğitim Sürümlerini Edinin

Perakende Office ürünlerinin Ev ve Öğrenci sürümüne ek olarak, Microsoft, Office 365 aboneliklerinin eğitim sürümlerini sunar. Bu sürümlerin Microsoft 365 yerine Office 365 olarak adlandırıldığını unutmayın. Çoğu durumda, bu sürümler uygun bir eğitim kurumuna kayıtlı olduğunuz sürece ücretsizdir. Bu abonelik sürümleri ayrıca size Microsoft Teams ve ek sınıf araçları sunar. Aşağıda sağlanan bağlantıyı kullanarak, eğitim kurumunuz doğrulandıysa neredeyse anında erişim sağlayabilirsiniz. Alternatif olarak, doğrulama biraz zaman alabilir.

Microsoft Office Eğitim Sürümü

Bu seçenekler, Microsoft Office'i daha ucuz veya hatta ücretsiz bir şekilde edinme yolunuza ışık tutacaktır. Ancak unutmayın, bazı seçeneklerin belirli kısıtlamaları ve gereksinimleri vardır. İhtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmek için her birini dikkatlice değerlendirin. Microsoft Office, iş ve eğitim için son derece değerli bir araçtır ve bu seçenekler, bu değerli kaynağı daha erişilebilir hale getirmek için oradadır.