Powerpoint Ofis Arka Planı Nedir?


Ofis Arka Planı, PowerPoint uygulamasının üst kısmında görünen bir grafik veya desendir. Bu, sunum oluştururken veya düzenlerken kullanıcı deneyiminizi daha keyifli hale getirebilir. Ayrıca, belirli bir marka veya tema ile uyumlu bir arka plan seçerek sunumlarınızın ve diğer Ofis belgelerinizin tutarlı bir görünüme sahip olmasını sağlayabilir.

Powerpoint Ofis Arka Planı

Şekil 1: Powerpoint Ofis Arka Planı

PowerPoint'te Ofis Arka Planı Nasıl Değiştirebilirim?


Ofis Arka Planı'nı değiştirmek için, öncelikle 'Dosya' menüsüne gidin ve 'Seçenekler'i tıklayın. Ardından, 'Genel' sekmesine gidin ve 'Ofis Arka Planı' seçeneğini bulun. Burada, bir dizi farklı arka plan seçeneği arasından seçim yapabilirsiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra, 'Tamam'ı tıklayın ve değişikliklerin uygulanmasını bekleyin. Bu basit adımlar, PowerPoint'teki Ofis Arka Planı'nı değiştirmenizi ve sunum deneyiminizi kişiselleştirmenizi sağlar.

Powerpointte Ofis Arka Planı Değiştirme 1

Şekil 2: Powerpointte Ofis Arka Planı Değiştirme 1

Powerpointte Ofis Arka Planı Değiştirme 2

Şekil 3: Powerpointte Ofis Arka Planı Değiştirme 2

Not: Genel sekmesinde 'Ofis Arka Planı' seçeneği görünmüyorsa powerpoint uygulamasında kullanıcı girişi yapmanız gerekebilir.

Powerpoint Ofis Arka Planı Seçenekleri


Seçenekler arasında arka plan yok seçeneği dahil 15 adet arka plan vardır. İsimlerini altta sıralıyorum. Değişiklikleri uyguladığınızda bilgisayarınızdaki tüm ofis programlarında etkin olacağını unutmayın.

1. Arka Plan Yok
2. Ağaç Halkaları
3. Beslenme Kutusu
4. Bulutlar
5. Çubuklar
6. Daireler ve Çizgiler
7. Devre
8. Elmaslar
9. Geometri
10. Halkalar
11. İlkbahar
12. Kaligrafi
13. Kırtasiye
14. Su altı
15. Yıldızlar




Video: Powerpoint Ofis Arka Planı

Powerpoint Sürüm: 2016

Eğitimci Yazar: Muhammet BOZKURT