PowerPoint Şeritteki Sekmeleri Yeniden Nasıl Sıralanır?


Powerpointin şeritindeki sekmeler; daha önceki eğitimlerimizde incelediğimiz üzere, farklı görevleri yerine getirmek üzere varsayılan olarak belirli bir düzende sıralanmıştır. (Bakınız Şekil 1)

Powerpoint Şeritteki Sekmeler

Şekil 1: Powerpoint Şeritteki Sekmeler

Ancak powerpointi kullandıkça ihtiyaçlarınız artacak, gerek gizli sekmeleri açacak gerek kendiniz farklı eklentiler kuracaksınız. Böylelikle şeritteki sekmelerin çeşitliliği ve sayısı artacak, kullanmadıklarınızı kaldırmak veya yeniden sıralamak isteyeceksiniz.

PowerPointte şeritteki sekmeleri yeniden sıralamak için öncelikle PowerPoint programını açın ve üst kısımdaki şerit menüsüne gidin. Burada, fare ile sağ tıkladığınızda 'Şeridi Özelleştir' seçeneğini bulun ve tıklayın.

Powerpoint Şeridi Özelleştirme

Şekil 2: Powerpoint Şeridi Özelleştirme

Açılan pencerede, şeritteki sekmelerin listesini göreceksiniz. Yeniden sıralamak istediğiniz sekme üzerine tıklayın ve 'Yukarı Taşı' veya 'Aşağı Taşı' butonlarını kullanarak sekmeyi istediğiniz yere taşıyın. İşleminiz tamamlandığında 'Tamam' butonuna basarak değişiklikleri kaydedin.

Powerpoint Şeritteki Sekmeleri Sıralama

Şekil 3: Powerpoint Şeritteki Sekmeleri Sıralama

PowerPoint Şeritteki Sekmeler Nasıl Kaldırılır?


PowerPointin şeridindeki sekmeleri kaldırmak, gereksiz karmaşayı azaltarak çalışma alanınızı daha düzenli hale getirebilir. Ancak powerpoint şeridinde varsayılan olarak bulunan sekmeleri kaldıramaz, gizleyebilirsiniz. Eklentiler yoluyla kurduğunuz veya kendinizin açtığı özel sekmeleri ise hem gizleyebilir he mde kaldırabilirsiniz. Bunun için bir önceki görselde gösterildiği gibi sekmeleri yukarı aşağı taşıma penceresinde kaldırmak istediğiniz sekmeyi seçin ve pencere ortasındaki 'Kaldır' bütonuna tıklayın. Ya da fare ile sağ tıklayıp 'Kaldır' bölümüne tıklamanız yeterlidir.

Powerpoint Şeritteki Sekmeleri Kaldırma

Şekil 4: Powerpoint Şeritteki Sekmeleri Kaldırma



Video: Powerpoint Şeritteki Sekmeleri Yeniden Sıralama ve Kaldırma

Powerpoint Sürüm: 2016

Eğitimci Yazar: Muhammet BOZKURT